suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Savonlinnan kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Savonlinna
  • Julkinen palvelu

Savonlinnan kaupunki lähettää koulunsa aloittaville oppilaille kotiin kirjeen, jossa kerrotaan heidän lähikoulunsa. Huoltaja ilmoittaa lapsen ensimmäiselle luokalle edeltävän tammikuun aikana.

Oppivelvollinen voi hakea myös muuhun kuin kunnan osoittamaan kouluun. Lapsen huoltaja toimittaa tällöin hakemuksen halutun koulun rehtorille. Tällöin Savonlinnan kaupunki ei järjestä eikä maksa koulukuljetusta.

Muulle kuin ensimmäiselle luokalle sijoittuvan ja kesken lukuvuotta Savonlinnaan muuttavan oppilaan huoltaja ottaa ensisijaisesti yhteyttä oppilasalueensa lähikoulun rehtoriin.

Savonlinnan kaupunki antaa opetusta 14 perusopetuksen yksikössä. Keskitetyt hallintopalvelut tuotetaan kaupungintalolla sivistysvirastossa.

Toimi näin

Huoltaja ilmoittaa lapsen ensimmäiselle luokalle edeltävän tammikuun aikana.

Muulle kuin ensimmäiselle luokalle sijoittuvan ja kesken lukuvuotta Savonlinnaan muuttavan oppilaan huoltaja ottaa ensisijaisesti yhteyttä oppilasalueensa lähikoulun rehtoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSavonlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaSavonlinnan kaupunki
Alue Savonlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Savonlinnan kaupunki
Päivitetty: 4.10.2021