suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Savonlinnan kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Savonlinna
  • Julkinen palvelu

Savonlinnan kaupunki lähettää koulunsa aloittaville oppilaille kotiin kirjeen, jossa kerrotaan heidän lähikoulunsa. Huoltaja ilmoittaa lapsen ensimmäiselle luokalle edeltävän tammikuun aikana.

Oppivelvollinen voi hakea myös muuhun kuin kunnan osoittamaan kouluun. Lapsen huoltaja toimittaa tällöin hakemuksen halutun koulun rehtorille. Tällöin Savonlinnan kaupunki ei järjestä eikä maksa koulukuljet ...

Toimi näin

Huoltaja ilmoittaa lapsen ensimmäiselle luokalle edeltävän tammikuun aikana.

Muulle kuin ensimmäiselle luokalle sijoittuvan ja kesken lukuvuotta Savonlinnaan muuttavan oppilaan huoltaja ottaa ensisijaisesti yhteyttä oppilasalueensa lähikoulun rehtoriin.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Savonlinnan kaupunki

Palvelusta vastaa

Savonlinnan kaupunki
Tekstistä vastaa: Savonlinnan kaupunki
Päivitetty: 15.5.2023