suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Perusopetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Sallan kunta
Alue: Salla
Palvelun kieli: suomi

Sallan kunnan perusopetuspalvelut sijaitsevat Sallan koulukeskuksessa. Koulukeskuksessa toimivat Kirkonkylän koulu, vuosiluokat 1 - 6, Sallatunturin koulu, vuosiluokat 7 - 9 sekä Sallan lukio.


Toimi näin

Sallan kuntalaiset

Kouluun ilmoittaudutaan sen vuoden keväällä, kun lapsi täyttää seitsemän vuotta. Ilmoittautumisajankohdasta ja -tavasta tiedotetaan kuntatiedotteessa.

Kuntaan muuttavat

Oppilaan huoltajien tulee ottaa yhteyttä Kirkonkylän koulunjohtajaan (vuosiluokat 1 - 6) tai Sallatunturin koulunjohtajaan (vuosiluokat 7 - 9) kuntaan muuttaessa.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.


Palvelun toteuttaa: 
Sallan kunta