suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Perusopetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Pudasjärven kaupunki
Alue: Pudasjärvi
Palvelun kieli: suomi

Pudasjärven kaupungissa on 6 perusopetusta antavaa koulua, joita ovat Hirsikampuksen yhtenäiskoulu, Hirvaskosken koulu, Kipinän koulu, Lakarin koulu, Sarakylän koulu ja Syötteen koulu. Kouluun ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti ottamalla yhteyttä koulun rehtoriin tai koulunjohtajaan. Tämän jälkeen voi kouluun käydä tutustumassa ja samalla täyttää oppilasilmoituslomakkeen. Yläkouluja on yksi, Hirsikampuksen yhtenäiskoulu, joka sijaitsee Pudasjärven keskustan alueella. Syötteen koulun yhteydessä toimii Tunturikoulu, jossa lomalaiset ja muut kaupungin ulkopuolella asuvat voivat osallistua opetukseen lukuvuoden aikana pientä maksua vastaan.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.


Palvelun toteuttaa: 
Pudasjärven kaupunki