suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pihtiputaan kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista yleisopetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Pihtiputaan peruskoulut ovat Muurasjärven koulu ja Putaanvirran koulu (yhtenäiskoulu). Viitasaaren peruskoulut ovat Haapaniemen koulu (yhtenäiskoulu), Huopanan koulu ja Kymönkosken koulu.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPihtiputaan kunta
Muut vastuuorganisaatiotViitasaaren kaupunki
Palvelusta vastaaPihtiputaan kunta
Alue Pihtipudas, Viitasaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pihtiputaan kunta
Päivitetty: 1.4.2022