suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pielaveden kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Pielavesi
  • Julkinen palvelu

Pielavedellä perusopetusta järjestetään kirkonkylällä Rannankylän (0-5 lk.) ja Puustellin (6-9 lk.) kouluissa sekä Säviän ja Pohjois-Pielaveden kouluissa (0-6 lk.).

Perusopetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja.

Toimi näin

Jos lapsi on ollut esikoulussa jossain Pielaveden kunnan kouluista, ei sinun tarvitse ilmoittaa lasta erikseen 1. luokalle. Ota yhteyttä koulutoimistoon, jos lapsi ei ole ollut esikoulussa Pielavedellä ja on aloittamassa 1. luokkaa.

Koulut päivittävät lukuvuosikohtaiset tiedotteet ja mm. lomakkeet poissaolojen hakemiseksi koulukohtaisille peda.net -sivustoilleen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPielaveden kunta
Palvelusta vastaaPielaveden kunta
Alue Pielavesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pielaveden kunta
Päivitetty: 28.9.2021