suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pertunmaan kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Pertunmaa
  • Julkinen palvelu

Pertunmaan kunnassa on kaksi perusopetusta antavaa koulua:

Kuortin koulu (luokat 1-3 ja 4-6) ja yhtenäiskoulu (vuosiluokat eskarit -9).

Kunta osoittaa oppivelvolliselle koulupaikan ns. lähikoulussa. Lähikoulu ei välttämättä ole koululaisen lähin koulu. Oppivelvollinen voi pyrkiä myös muuhun kuin lähikouluunsa.

Pääsääntöisesti koululaisen oma koulu on lähikoulu.

Toimi näin

Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen tapahtuu vuosittain tammi-helmikuussa. Kaikkien pertunmaalaisten, seuraavana syksynä koulunsa aloittavien lasten kotiin lähetetään esitäytetty kouluunilmoittautumislomake, joka palautetaan täydennettynä Pertunmaan koulutoimistoon. Lomakkeen voi myös tulostaa kunnan kotisivulta tai noutaa kunnanvirastosta.

Oppilas käy ensisijaisesti sitä lähikoulua, jossa on hänen luokka-asteensa opetusta.

Oppilaalla on lisäksi oikeus hakeutua muuhun kouluun. Toiseen kouluun haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetään sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle Pertunmaan koulutoimistoon.

Muulle kuin ensimmäiselle luokalle sijoittuvan ja kesken lukuvuotta Pertunmaalle muuttavan oppilaan huoltaja ottaa ensisijaisesti yhteyttä lähikoulunsa rehtoriin tai Pertunmaan koulutoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPertunmaan kunta
Palvelusta vastaaPertunmaan kunta
Alue Pertunmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pertunmaan kunta
Päivitetty: 17.2.2020