suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Lapsesi saa maksutonta yleissivistävää perusopetusta kaupungin peruskouluissa ja yksityisissä kouluissa.

Oulun kaupungin peruskoulut sijoittuvat neljälle oppilasalueelle. Oppilasalue määräytyy lapsesi asuinalueen mukaan. Lähikoulu lapsellesi määräytyy väestörekisteriin merkityn lapsen virallisen asuinpaikan mukaan.

Oulun kaupungin koulujen lisäksi Oulussa toimii valtion ylläpitämä Oulun normaalikoulu sekä peruskoulua korvaavina kouluina yksityiset Oulun kristillinen koulu, Oulun steinerkoulu ja Svenska Privatskolan i Uleåborg.

Oulun kansainvälinen koulu antaa perusopetusta englannin kielellä. Aikuiset voivat suorittaa Oulun aikuislukiossa perusopetuksen oppimäärän tai erillisiä oppiaineita päivä- tai iltaopintoina. Suurin osa maahanmuuttajataustaisista oppilaista osallistuu Oulun kaupungin järjestämään perusopetukseen valmistavaan opetukseen.

Toimi näin

Ilmoita ensimmäiselle luokalle tuleva lapsesi kouluun tammikuussa viikoilla 3 - 4 Wilma-järjestelmässä.

Lapsesi siirtyy vakiintuneiden koulupolkujen mukaisesti alaluokkien koulusta yläluokille. Yhtenäiskoulussa lapsesi jatkaa samassa koulussa.

6. luokkalaisen huoltajana hyväksyt Wilmassa viikoilla 3 - 4 lapsellesi osoitetun lähikoulun. Halutessasi voit hakea lapsellesi koulupaikkaa muuhun kuin lapsellesi osoitettuun lähikouluun. Muina aikoina voit ilmoittaa lapsesi kouluun ottamalla yhteyttä alueesi aluepäällikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Oulun kansainväliseen kouluun on valintakoe.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kieletruotsi, englanti, suomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 19.5.2020