suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Lapsesi saa maksutonta yleissivistävää perusopetusta kaupungin peruskouluissa ja yksityisissä kouluissa.

Oulun kaupungin peruskoulut sijoittuvat neljälle oppilasalueelle. Oppilasalue määräytyy lapsesi asuinalueen mukaan. Lähikoulu lapsellesi määräytyy väestörekisteriin merkityn lapsen virallisen asuinpaikan mukaan.

Oulun kaupungin koulujen lisäksi Oulussa toimii valtion ylläpitämä Oulun normaalikoulu sekä peruskoulua korvaavina kouluina yksityiset Oulun kristillinen koulu, Oulun steinerkoulu, Svenska Privatskolan i Uleåborg ja Taikatahdin koulu.

Oulun kaupungin ylläpitämä Oulun kansainvälinen koulu antaa perusopetusta englannin kielellä. Aikuiset voivat suorittaa Oulun aikuislukiossa perusopetuksen oppimäärän tai erillisiä oppiaineita päivä- tai iltaopintoina. Suurin osa maahanmuuttajataustaisista oppilaista osallistuu Oulun kaupungin järjestämään perusopetukseen valmistavaan opetukseen.

Toimi näin

Jokaiselle tulevalle 1. luokkalaiselle ja 7. luokkalaiselle tehdään tammi-helmikuussa osoitteen perusteella lähikoulupäätös. Lapsesi siirtyy vakiintuneiden koulupolkujen mukaisesti alaluokkien koulusta yläluokille.

Lähikoulupäätöksen jälkeen voit halutessasi hakea lapsellesi koulupaikkaa muuhun kuin lapsellesi osoitettuun lähikouluun. Muina aikoina voit ilmoittaa lapsesi kouluun ottamalla yhteyttä alueesi aluepäällikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Oulun kansainväliseen kouluun on valintakoe (kielitesti). Oulun kristillinen koulu, Oulun steinerkoulu, Taikatahdin koulu sekä ruotsinkielinen Svenska Privatskolan i Uleåborg ottavat oppilaita koko kaupungin alueelta. Koulut päättävät itse oppilaidensa ottamisesta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kieletruotsi, englanti, suomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 29.3.2022