suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista yleisopetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä. Nurmeksessa perusopetusta annetaan Kirkkokadun koulussa vuosiluokille 1.-9. ja Porokylän koulussa vuosiluokille 1.-6. ja Valtimon koulussa vuosiluokille 1.-9.

Toimi näin

Elokuussa koulunsa aloittavien 1. luokkalaisten koteihin on lähetetty kirje, jossa on ilmoitettu oppilaan koulunkäyntipaikka. Erillistä ilmoittautumista kouluun ei tarvita. Jos kirjettä ei ole tullut helmikuun loppuun mennessä, ota yhteyttä Nurmeksen kaupungin hyvinvointipalveluihin.

Tutustumispäivä kouluun ja esiopetukseen on järjestetty huhti-toukokuussa erikseen ilmoitettavana aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNurmeksen kaupunki
Palvelusta vastaaNurmeksen kaupunki
Alue Nurmes
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 4.1.2022