suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Perusopetus on perusopetuslain säätelemää opetussuunnitelman mukaista maksutonta opetusta. Perusopetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuulliseen yhteiskunnan jäsenyyteen. Se antaa oppilaille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja sekä edistää sivistystä ja tasa-arvoisuutta ja tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden.

Toimi näin

Ilmoita lapsi kouluun 1. luokalle ensisijaisesti Wilmassa. Ilmoittautumisajankohdasta tiedotetaan huoltajia Wilmassa sekä lehti-ilmoituksella. Ilmoittautumislomakkeen löydät Wilmassa kohdasta Lomakkeet.

Jos lapsi siirtyy Mäntyharjun perusopetukseen kesken lukuvuoden tai aloittaa jonkin muun luokka-asteen, ole yhteydessä rehtoriin ja täytä tulostettava kouluun ilmoittautumislomake. Lomake löytyy tältä sivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Perusopetus on järjestetty kaikille kunnassa asuville oppivelvollisuusikäisille. Oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, jona lapsi täyttää seitsemän (7) vuotta, ja päättyy, kun perusopetuksen oppimäärä on suoritettu tai kun oppivelvollisuuden alkamisesta on kulunut 10 vuotta.

Jos perusopetukselle säädettyjä tavoitteita ei lapsen vammaisuuden tai sairauden vuoksi ilmeisesti ole mahdollista saavuttaa yhdeksässä vuodessa, alkaa oppivelvollisuus vuotta edellä mainittua aikaisemmin ja kestää 11 vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Mäntyharjun kunta

Palvelusta vastaa

Mäntyharjun kunta
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 19.10.2022