suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuulliseen yhteiskunnan jäsenyyteen. Perusopetus antaa oppilaille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se edistää sivistystä ja tasa-arvoisuutta ja tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden.

Mäntyharjussa on yksi perusopetusta tarjoava koulu, Mäntyharjun Yhtenäiskoulu. Yhtenäiskoulussa annetaan opetusta vuosiluokille 1 – 9. Myös esiopetus järjestetään Yhtenäiskoulussa.

Toimi näin

Ilmoita lapsi kouluun 1. luokalle ensisijaisesti Wilmassa. Ilmoittautumisajankohdasta tiedotetaan huoltajia Wilmassa sekä lehti-ilmoituksella. Ilmoittautumislomakkeen löydät Wilmassa kohdasta Lomakkeet.

Jos lapsi siirtyy Mäntyharjun perusopetukseen kesken lukuvuoden tai aloittaa jonkin muun luokka-asteen, ole yhteydessä rehtoriin ja täytä tulostettava kouluun ilmoittautumislomake. Lomake löytyy Mäntyharjun kunnan internetsivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Perusopetus on järjestetty kaikille kunnassa asuville oppivelvollisuusikäisille. Oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, jona lapsi täyttää seitsemän (7) vuotta, ja päättyy, kun perusopetuksen oppimäärä on suoritettu tai kun oppivelvollisuuden alkamisesta on kulunut 10 vuotta.

Jos perusopetukselle säädettyjä tavoitteita ei lapsen vammaisuuden tai sairauden vuoksi ilmeisesti ole mahdollista saavuttaa yhdeksässä vuodessa, alkaa oppivelvollisuus vuotta edellä mainittua aikaisemmin ja kestää 11 vuotta.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMäntyharjun kunta
Palvelusta vastaaMäntyharjun kunta
Alue Mäntyharju
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 12.4.2021