suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maalahden kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Maalahti
  • Julkinen palvelu

Kunta on velvollinen järjestämään perusopetusta kaikille oppivelvollisille asukkaille. Maalahden kunnassa on kuusi peruskoulua, joista neljä on ruotsinkielistä vuosiluokkien 1–6 oppilaille, yksi suomenkielinen vuosiluokkien 1–6 oppilaille ja yksi ruotsinkielinen yläkoulu. Jokaisella koululla on oppilasalue, jonka mukaan oppilaan lähikoulu määräytyy.

Toimi näin

Maalahden kunta osoittaa oppilaalle lähikoulun. Oppivelvollinen voi hakea muuhun kuin hänelle osoitettuun lähikouluun. Tällöin huoltajat jättävät hakemuksen sivistyslautakunnalle. Mikäli oppilaalle myönnetään paikka muusta kuin hänelle osoitetusta lähikoulusta, hän ei ole oikeutettu koulukuljetukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaalahden kunta
Palvelusta vastaaMaalahden kunta
Alue Maalahti
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Maalahden kunta
Päivitetty: 13.12.2019