suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Liperin kunnassa on 5 koulua, joista alakouluja ovat Liperin koulu, Mattisenlahden koulu, Salokylän koulu ja Viinijärven koulu. Ylämyllyn koululla on kolme yksikköä, joista yhdessä toimii Liperin kunnan yläkoulu.

Toimi näin

Perusopetuksen ensimmäiselle luokalle haetaan sähköisesti erikseen ilmoitettuna ajankohtana. Oppilaan muuttaessa kuntaan, tulee välittömästi ilmoittautua koulun oppilaaksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Perusopetukseen ilmoittaudutaan sinä vuonna, kun lapsi täyttää 7 vuotta. Kunta määrittelee kunkin lapsen lähikoulun.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiperin kunta
Palvelusta vastaaLiperin kunta
Alue Liperi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 6.9.2021