suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Liperin kunnassa perusopetuslain säätelemää opetussuunnitelman mukaista yleisopetusta tarjoaa kuusi koulua, joista alakouluja ovat Liperin koulu, Mattisenlahden koulu, Salokylän koulu ja Viinijärven koulu. Ylämyllyn koululla on kolme yksikköä, joista yhdessä toimii Liperin kunnan yläkoulu. Liperin Ylämyllyllä sijaitsee myös Honkalammen koulu, joka on peruskoulu vaativaa erityistä tukea tarvitsevil ...

Toimi näin

Perusopetuksen ensimmäiselle luokalle haetaan sähköisesti erikseen ilmoitettuna ajankohtana. Kun uusi oppilas muuttaa kuntaan, tämä tulee ilmoittaa välittömästi koulun oppilaaksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Perusopetukseen ilmoittaudutaan sinä vuonna, kun lapsi täyttää 7 vuotta. Kunta määrittelee kunkin lapsen lähikoulun.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Liperin kunta

Palvelusta vastaa

Liperin kunta
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 21.4.2023