suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaassa on 2 750 perusopetuksen oppilasta, joille opetusta tarjoaa 12 perusopetuksen koulua.

Kyläkouluja on seitsämän. Ne sijaitsevat Haapalassa, Kuhaniemellä, Kuusassa, Vehniällä, Valkolassa, Vuonteella ja Äijälässä. Oppilaita kyläkouluissa on 18-60.

Isommat koulukeskukset löytyvät taajamista. Ne ovat Laukaan kirkonkylän koulu ja Sydän-Laukaan koulu, Leppäveden koulu, Lievestuoreen koulu ja Vihtavuoren koulu.

Toimi näin

Laukaassa perusopetukseen ilmoittaudutaan sähköisesti Wilma-ohjelman kautta. Kouluun ilmoittaudutaan vuosittain helmikuussa. Ilmoittautumisajasta tiedotetaan erikseen kunnan verkkosivuilla sekä Laukaa-Konnevesi –lehdessä.

Jos olet muuttamassa Laukaaseen, voit ottaa yhteyttä suoraan kouluun tai koulutoimistoon (040 5717 767). Koulutoimisto sijaitsee kunnanviraston 2. kerroksessa. Koulujen yhteystiedot löydät verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020