suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinjärven kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Lapinjärvi
  • Julkinen palvelu

Opetuspalveluiden tehtävänä on tukea ja edistää koulujen opetus- ja kasvatustyötä ja vastata siitä, että kouluilla on riittävät toiminalliset ja taloudelliset edellytykset tehtävänsä hoitamiseen.

Lapinjärven kunta tuottaa itse suomenkieliset ja ruotsinkieliset esiopetuspalvelut ja alakoulun perusopetuspalvelut. Toisen asteen koulutukseen lapinjärveläiset nuoret hakeutuvat lähikuntiin, Loviisaan, Porvooseen ja Kouvolaan.

Valkon kansalaisopisto tarjoaa kursseja kuntalaisille suomenkielellä ja Lovisa Medborgarinstitut tarjoaa kursseja ruotsinkielellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki, Lapinjärven kunta, Loviisan kaupunki, Kouvolan kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotPorvoon kaupunki, Loviisan kaupunki, Kouvolan kaupunki
Palvelusta vastaaLapinjärven kunta
Alue Lapinjärvi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Lapinjärven kunta
Päivitetty: 18.11.2019