suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kristiinankaupungin kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista yleisopetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen. Uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön vuosiluokilla 7, 8 ja vuosiluokka 9 seuraa vanhaa opetussuunnitelmaa.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti ...

Toimi näin

Löydät meiltä mysö: www.kristiinankaupunki.fi ja valitse "koulutus"

Yhteistiedot:

Sivistysjohtaja

Maarit Söderlund

Puh: 040-556 5733

Toimistosihteeri

Puh: 06-2216242

Kaikista asiointikanavista ei ole tietoa valitsemallasi kielellä. Vaihda sivun kieli, jos haluat tietoa asiointikanavista muilla kielillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Kristiinankaupungin kaupunki

Palvelusta vastaa

Kristiinankaupungin kaupunki
Tekstistä vastaa: Kristiinankaupungin kaupunki
Päivitetty: 11.4.2023