suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kontiolahden kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Kontiolahti
  • Julkinen palvelu

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista yleisopetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Kunta on velvollinen järjestämään perusopetusta kaikille sen alueella asuville oppivelvollisille. Kontiolahti on jaettu oppilaaksiottoalueisiin, jonka mukaisesti kunta osoittaa jokaiselle lapselle koulupaikan hänen oman alueensa peruskoulusta, joka on ns. lähikoulu.

Toimi näin

Perusopetuksen 1. luokalle tulevien ja uusien oppilaiden ilmoittautuminen on vuosittain tammikuun aikana. Koulunkäyntioikeutta muuhun kuin lähikouluun haetaan sivistysjohtajalta. Toissijaiseen kouluun ei ole maksutonta koulukuljetusoikeutta. Päätös koulupaikasta lähetetään huoltajille huhtikuun aikana. Perusopetuslain (POL 27 §) nojalla lapsella on oikeus aloittaa perusopetus vuotta säädettyä aikaisemmin, jos lapsella psykologisten ja tarvittaessa lääketieteellisten selvitysten perusteella on edellytykset suoriutua opiskelusta. Lapsi voi em. selvitysten perusteella aloittaa perusopetuksen myös vuotta säädettyä myöhemmin. Huoltaja hakee lapselle poikkeuksellista koulunkäynnin aloittamisajankohtaa sivistysjohtajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKontiolahden kunta
Palvelusta vastaaKontiolahden kunta
Alue Kontiolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kontiolahden kunta
Päivitetty: 23.9.2021