suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kivijärven kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Kivijärvi
  • Julkinen palvelu

Kunta on velvollinen järjestämään perusopetusta kaikille sen alueella asuville oppivelvollisille. Kivijärven kunnassa on yksi peruskoulu, Tainionmäen koulu.

Toimi näin

Koulutoimistosta lähetetään ensimmäisen luokan aloittaville oppilaille kotiin kirje, jossa oppilaat kutsutaan tutustumaan kouluun keväällä.

Oppivelvollinen voi ilmoittautua myös muuhun kuin kunnan osoittamaan kouluun. Kivijärven kunta ei järjestä eikä maksa koulukuljetusta muuhun kuin Tainionmäen kouluun.

Muulle kuin ensimmäiselle luokalle ja kesken lukuvuotta Kivijärvelle muuttavan oppilaan huoltaja ottaa ensisijaisesti yhteyttä Tainionmäen koulun rehtoriin tai koulutoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKivijärven kunta
Palvelusta vastaaKivijärven kunta
Alue Kivijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kivijärven kunta
Päivitetty: 16.3.2021