suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kivijärven kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Kivijärvi
  • Julkinen palvelu

Kunta on velvollinen järjestämään perusopetusta kaikille sen alueella asuville oppivelvollisille. Kivijärven kunnassa on yksi peruskoulu, Tainionmäen koulu.

Toimi näin

Koulutoimistosta lähetetään ensimmäisen luokan aloittaville oppilaille kotiin kirje, jossa oppilaat kutsutaan tutustumaan kouluun keväällä.

Oppivelvollinen voi ilmoittautua myös muuhun kuin kunnan osoittamaan kouluun. Kivijärven kunta ei järjestä eikä maksa koulukuljetusta muuhun kuin Tainionmäen kouluun.

Muulle kuin ensimmäiselle luokalle ja kesken lukuvuotta Kivijärvelle muuttavan oppilaan huoltaja ottaa ensisijaisesti yhteyttä Tainionmäen koulun rehtoriin tai koulutoimistoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Kivijärven kunta

Palvelusta vastaa

Kivijärven kunta
Tekstistä vastaa: Kivijärven kunta
Päivitetty: 27.10.2022