suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Kempeleessä on kolme yhtenäiskoulua, Kirkonkylän, Linnakankaan ja Ylikylän yhtenäiskoulut. Muita peruskouluja ovat Santamäen koulu ja Ketolanperän koulu.

Koulujen sivuilta löytyy tarkempia koulukohtaisia tietoja ja kunkin koulun omat, ajankohtaiset tapahtumat. Kouluilla työskentelee opettajien ja koulunkäyntiohjaajien lisäksi kouluterveydenhoitaja ja koulukuraattori. Lääkärin ja psykologin palvelut on kouluilla saatavissa tarvittaessa. Koulutyön painopiste on lähivuosina uuden opetussuunnitelman edellyttämien muutosten toteuttamisessa.

Toimi näin

Kouluun ensimmäiselle luokalle tulevien oppilaiden kouluunilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta helmikuussa. Muille luokka-asteille ilmoittaudutaan koulupaikkahakemus -lomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

Kempeleen kunnan peruskoulut muodostavat kukin oman koulukohtaisen oppilasalueensa. Oppilaan väestötietojärjestelmässä oleva osoite määrittää sen, minkä koulun oppilasalueeseen hän kuuluu. Oppilaat siirtyvät koulupolkujen mukaisesti alaluokkien koulusta yläluokille siten, että Santamäen koulun oppilaat siirtyvät Kirkonkylän koululle ja Ketolanperän koulun oppilaat Ylikylän koululle. Yhtenäiskoulussa oppilaat jatkavat samassa koulussa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKempeleen kunta
Palvelusta vastaaKempeleen kunta
Alue Kempele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 9.11.2021