suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kannonkosken kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Kannonkoski
  • Julkinen palvelu

Kannonkosken koulussa opetusta järjestetään esi- 9-luokille. Koulumme kantava toiminta-ajatus on, että jokaisen oppilaan oppimisen polku olisi mahdollisimman eheä esikoulusta toiselle asteelle asti ja että jokainen lapsi saa laadukasta opetusta turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Yhtenäisen esi- ja perusopetuksen toimintaa vahvistaa myös vuonna 2012 käyttöön otettu koulurakennus, josta olemme syystä ylpeitä!

Koulussa oppilasta innostetaan oppimaan ja uskomaan omiin kykyihinsä, ymmärtämään vastuunsa luonnosta ja yhteiskunnasta sekä opetellaan työskentelemään yksin ja ryhmässä. Jatko-opiskelua varten oppilaalle annetaan hyvät tiedot ja taidot. Terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon kiinnitetään huomiota.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKannonkosken kunta
Palvelusta vastaaKannonkosken kunta
Alue Kannonkoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kannonkosken kunta
Päivitetty: 2.12.2019