suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Kankaanpäässä on 6 perusopetusta 1.–6. luokille antavaa koulua sekä yksi 7.–9. luokille opetusta antava koulu. Lisäksi Honkajoen yhtenäiskoulu antaa perusopetusta luokille 1.-9.

Kaikki Kankaanpään peruskoulut ovat perusopetusta koskevien säännösten mukaisia kouluja. Ne toimivat yhteistyössä vanhempien kanssa lasten parhaaksi. Jokainen koulu noudattaa opetussuunnitelmaa, jonka perustana ovat maan ...

Toimi näin

Oppilaaksi ottamisesta päättävät koulujen rehtorit ja siitä ilmoitetaan koteihin kirjeitse.

Lapsen voi ilmoittaa oppilaaksi myös muuhun kuin lähikouluun. Oppilaita kouluun otettaessa ensisijaisia ovat oman lähikoulualueen lapset. Toissijaisella hakijalla eli toiselta lähikoulualueelta olevalla hakijalla ei ole lakiin perustuvaa oikeutta maksuttomaan koulukuljetukseen tai kyyditysavustukseen. Muilta lähikoulualueilta otetaan oppilaita lähinnä vain, mikäli koulussa on tilaa. Päätöksen oppilaan ottamisesta muuhun kuin lähikouluun tekee koulun rehtori.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Kankaanpään kaupunki

Palvelusta vastaa

Kankaanpään kaupunki
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 5.7.2023