suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kaarinassa annetaan perusopetusta n. 3800 oppilaalle (v. 2019). Perusopetuksen polkua Kaarinan kaupungissa viitoittaa 9 suomenkielistä perusopetuksen koulua, 1 ruotsinkielinen perusopetuksen koulu (vuosiluokat 1-6). Vuosiluokkien 7-9 ruotsinkieliset oppilaat käyvät koulua Turussa.

Toimi näin

Perusopetuksen ensimmäisen luokan seuraavana syksynä aloittavien oppilaiden koteihin postitetaan tammikuussa ohje kouluun ilmoittautumisesta. Ohje löytyy myös Kaarinan kaupungin verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 7.10.2021