suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joutsan kunta

Perusopetus Joutsan kunnassa

  • Palvelu
  • Joutsa
  • Julkinen palvelu

Alue

Joutsa
Palvelun kieli: suomi

Joutsan yhtenäiskoulu toimii kuntakeskuksessa. Opetusta on alaluokilla 1-6, sekä yläluokilla 7-9. Oppilasmäärä on yhteensä noin 300. Koulun lähietäisyydellä on liikuntahalli, urheilukenttä sekä tekonurmikenttä. Myös talviliikuntapaikat ovat lähietäisyydellä. Joutsan lukion rakennus liittyy kiinteästi yhtenäiskouluun. Useilla opettajilla on tunteja sekä yhtenäiskoululla että lukiossa. Alaluokkien yhteydessä omassa uudisrakennuksessaan toimii varhaiskasvatuksen esiopetus. Alaluokkien oppilaille on iltapäivätoimintaa.

Kurkiauran koulu sijaitsee Leivonmäen taajamassa n. 20 km päässä kirkonkylästä. Koulussa on esiopetusta, sekä 1-6 luokkien opetusta. Koululla on noin 40 oppilasta. Alaluokkien oppilaille järjestetään aamu- ja iltapäivätoimintaa. Opettajia on 3 sekä muuta henkilökuntaa. Koulun tilojen yhteydessä on aluekirjasto, kuntosali ja uimahalli.

Mieskonmäen koulu on kaksiopettajainen koulu ja se sjaitsee kunnan itäosassa noin 17 km kuntakeskuksesta. Koulussa annetaan esiopetusta ja 1-6 luokkien opetusta. Koulun oppilasmäärä on noin 25.

Joutsan kunta järjestää koulukuljetuksen esiopetuksen, ja 1-2 luokkien oppilaille mikäli koulumatka ylittää kolme kilometriä.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Aamu- ja iltapäivätoiminnasta peritään vahvistetun taksan mukainen korvaus kk:ssa.


Palvelun toteuttaa: 
Joutsan kunta