suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joroisten kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Joroinen
  • Julkinen palvelu

Kunta on velvollinen järjestämään perusopetusta kaikille sen alueella asuville oppivelvollisille.

Perusopetusta järjestetään Joroisissa yhdessä kyläkoulussa (1- 6 lk) sekä kirkonkylällä sijaitsevalla Joroisten yhtenäiskoulussa (1-9 lk). Joroisten kunta osoittaa oppivelvolliselle koulupaikan ns. lähikoulussa. Lähikoulu ei välttämättä ole lähin koulu. Oppivelvollinen voi pyrkiä myös muuhun kuin kunnan osoittamaan kouluun, mutta hänellä ei ole subjektiivista oikeutta päästä tähän kouluun.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty.

Toimi näin

Joroisten kunnassa kouluun ilmoittautuminen tehdään keväisin Wilma-järjestelmän kautta. Esikoululaisten huoltajille lähetetään tiedote vuosittain kouluun ilmoittautumisajankohdasta.

Mikäli lapsen huoltaja haluaa hakea lapselleen oikeutta aloittaa oppivelvollisuuden suorittaminen vuotta säädettyä myöhemmin, hän ilmoittaa sen myös ilmoittautumislomakkeella Wilma-järjestelmässä.

Jos lapsen huoltaja haluaa lapsensa aloittavan koulun vuotta säädettyä aikaisemmin, hän ilmoittaa sen paperisella ilmoittautumislomakkeella joita on saatavana koulutoimistosta. Hakemuksen liitteeksi huoltajan tulee toimittaa psykologin ja tarvittaessa lääkärin lausunto. Lausunto palautetaan ilmoittautumislomakkeen yhteydessä koulutoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJoroisten kunta
Palvelusta vastaaJoroisten kunta
Alue Joroinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Joroisten kunta
Päivitetty: 31.7.2020