suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joroisten kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Joroinen
  • Julkinen palvelu

Kunta on velvollinen järjestämään perusopetusta kaikille sen alueella asuville oppivelvollisille.

Perusopetusta järjestetään Joroisissa yhdessä kyläkoulussa (1- 6 lk) sekä kirkonkylällä sijaitsevalla Joroisten yhtenäiskoulussa (1-9 lk). Joroisten kunta osoittaa oppivelvolliselle koulupaikan ns. lähikoulussa. Lähikoulu ei välttämättä ole lähin koulu. Oppivelvollinen voi pyrkiä myös muuhun kuin ku ...

Toimi näin

Joroisten kunnassa kouluun ilmoittautuminen tehdään keväisin Wilma-järjestelmän kautta. Esikoululaisten huoltajille lähetetään tiedote vuosittain kouluun ilmoittautumisajankohdasta.

Mikäli lapsen huoltaja haluaa hakea lapselleen oikeutta aloittaa oppivelvollisuuden suorittaminen vuotta säädettyä myöhemmin, hän ilmoittaa sen myös ilmoittautumislomakkeella Wilma-järjestelmässä.

Jos lapsen huoltaja haluaa lapsensa aloittavan koulun vuotta säädettyä aikaisemmin, hän ilmoittaa sen paperisella ilmoittautumislomakkeella joita on saatavana koulutoimistosta. Hakemuksen liitteeksi huoltajan tulee toimittaa psykologin ja tarvittaessa lääkärin lausunto. Lausunto palautetaan ilmoittautumislomakkeen yhteydessä koulutoimistoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Joroisten kunta

Palvelusta vastaa

Joroisten kunta
Tekstistä vastaa: Joroisten kunta
Päivitetty: 1.2.2022