suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iin kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Ii
  • Julkinen palvelu

Iin kunnassa on 9 perusopetusta antavaa koulua, joita ovat Alarannan koulu, Aseman koulu, Haminan koulu, Kuivaniemen koulu, Ojakylän koulu, Olhavan koulu, Pohjois-Iin koulu, Valtarin koulu ja Jakun koulu. Kouluun ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Lisätietoja antavat ensisijaisesti rehtorit ja koulunjohtajat.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIin kunta
Palvelusta vastaaIin kunta
Alue Ii
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Iin kunta
Päivitetty: 4.8.2020