suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Enontekiön kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Enontekiö
  • Julkinen palvelu

Lapsesi saa yleissivistävää perusopetusta Enontekiön kunnan kolmessa peruskoulussa.

Enontekiön kunnan alueella peruskouluja ovat Hetan peruskoulu (vuosiluokat 0-9), Kilpisjärven koulu (vuosiluokat 0-9) ja Karesuvannon koulu (vuosiluokat 0-6).

Perusopetusta annetaan suomen ja pohjoissaamen kielillä huoltajan valinnan mukaan.

Toimi näin

Lapsesi siirtyy vakiintuneiden koulupolkujen mukaisesti esiopetuksesta perusopetukseen samassa koulussa. Vain Karesuvannon koulusta siirrytään yläkouluun Hetan peruskouluun.

Enontekiön kunnan kouluissa on käytössä Wilma kodin ja koulun välisessä yhteistyössä. Wilman kautta voit asioida lastasi koskevissa asioissa opettajan kanssa ja saada myös muuta tietoa lapsesi kouluarjesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEnontekiön kunta
Palvelusta vastaaEnontekiön kunta
Alue Enontekiö
Palvelun kieletsuomi, pohjoissaame
Tekstistä vastaa: Enontekiön kunta
Päivitetty: 2.12.2020