suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Enontekiön kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Enontekiö
  • Julkinen palvelu

Lapsesi saa yleissivistävää perusopetusta Enontekiön kunnan kolmessa peruskoulussa.

Enontekiön kunnan alueella peruskouluja ovat Hetan peruskoulu (vuosiluokat 0-9), Kilpisjärven koulu (vuosiluokat 0-9) ja Karesuvannon koulu (vuosiluokat 0-6).

Perusopetusta annetaan suomen ja pohjoissaamen kielillä huoltajan valinnan mukaan.

Toimi näin

Lapsesi siirtyy vakiintuneiden koulupolkujen mukaisesti esiopetuksesta perusopetukseen samassa koulussa. Vain Karesuvannon koulusta siirrytään yläkouluun Hetan peruskouluun.

Enontekiön kunnan kouluissa on käytössä Wilma kodin ja koulun välisessä yhteistyössä. Wilman kautta voit asioida lastasi koskevissa asioissa opettajan kanssa ja saada myös muuta tietoa lapsesi kouluarjesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Enontekiön kunta

Palvelusta vastaa

Enontekiön kunta
Tekstistä vastaa: Enontekiön kunta
Päivitetty: 2.12.2020