suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alavuden kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Alavus
  • Julkinen palvelu

Alavudella on kahdeksan alakoulua ja kaksi yläkoulua.

Alakouluista Alavuden keskustassa sijaitsee Kirkkomännikön koulu ja Töysän keskustassa Iivarin koulu. Kyläkouluja on Asemalla, Hakojärvellä, Länsipuolella, Sulkavankylällä, Sääskiniemellä ja Tuurissa. Yläkoulut sijaitsevat Alavuden keskustassa ja Töysän keskustassa.

Toimi näin

Perusopetuksen 1. luokalle ilmoittaudutaan alkuvuodesta ilmoittautumisaikana Wilman kautta. Ilmoittautumisohjeet lähetetään kirjeitse koteihin. Mikäli oppilas muuttaa kesken lukuvuoden toisesta kunnasta, voi olla yhteydessä suoraan vastaanottavaan kouluun. Ilmoittautuminen kouluun tapahtuu Kaupungin sivujen kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Alavuden kaupunki

Palvelusta vastaa

Alavuden kaupunki
Tekstistä vastaa: Alavuden kaupunki
Päivitetty: 17.4.2023