suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Akaan kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Akaa
  • Julkinen palvelu

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista yleisopetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittan ...

Toimi näin

Perusopetukseen ilmoittautuminen

Oppivelvollisuuden suorittaminen alkaa uusilla oppilailla aina syksyisin.

Kouluun ilmoittaudutaan tammikuussa, tarkka ajankohta vaihtelee vuosittain. Koulunsa aloittavien oppilaiden huoltajille lähetetään edellisen vuoden lopussa tieto koulun alkamisesta ja ilmoittautumispyyntö kouluun sähköisen reissuvihko Wilman kautta. Lisäksi kouluun ilmoittautumisesta muistutetaan kaupungin verkkosivuilla ja paikallislehdessä.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Akaan kaupunki

Palvelusta vastaa

Akaan kaupunki
Tekstistä vastaa: Akaan kaupunki
Päivitetty: 20.5.2021