suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Perusopetuksen iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rovaniemellä perusopetuksen iltapäivätoimintaa järjestetään peruskoulun 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä erityisen tuen piirissä oleville 1.-3. luokkien oppilaille. Rovaniemellä ei järjestetä aamupäivätoimintaa.

Koulun iltapäivätoiminta aloitetaan, mikäli siihen ilmoittautuu vähintään 7 lasta. Lapset otetaan toimintaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli toimintapaikkaa ei pystytä tarjoamaan ...

Toimi näin

Iltapäivätoimintaan hakeminen:

  • Hae iltapäivätoiminnan paikkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen iltapäivätoiminnan sähköisen asioinnin kautta tehtävällä hakemuksella. Hakemuksessa voi määritellä haluamansa iltapäivätoiminnan aloittamisajankohdan. Hakuvaihtoehdoista valitaan vain sen koulun iltapäivätoimintapaikka, jossa lapsi on oppilaana. Hakuajasta seuraavalle lukuvuodelle tiedotetaan erikseen.
  • Iltapäivätoimintaan voi hakea myös lukukauden aikana.

Iltapäivätoimintapaikan irtisanominen

  • Ilmoita irtisanomisesta palveluohjaukseen varhaiskasvatus.palveluohjaus@rovaniemi.fi.
  • Irtisanomisaika on yksi (1) kuukausi. Mikäli iltapäivätoimintapaikka halutaan päättymään esim. tammikuun alusta, tulee irtisanominen tehdä marraskuun aikana. Iltapäivätoimintapaikka päättyy aina kuukauden loppuun.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Rovaniemellä perusopetuksen iltapäivätoimintaa järjestetään 1.-2. luokkien oppilaille sekä erityisen tuen piirissä oleville 1.-3. luokkien oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 29.1.2024