suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Perusopetuksen iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunta järjestää iltapäivätoimintaa Kirkonkylän ja Kintauden kouluilla lukuvuoden työpäivinä. Iltapäivätoiminta sisältää ohjattua toimintaa, ulkoilua ja mahdollisuuden läksyjen tekoon.

Oppilaille tarjotaan välipala iltapäivätoiminnassa.

Lisätietoja toiminnan sisällöstä sekä ajankohtaisista asioista koulujen peda.net –sivuilta.

Huom! Kunta ei järjestä kuljetusta koulusta iltapäivätoimintaan eikä iltapäivätoiminnasta kotiin.

Petäjäveden kunnassa ei ole tarjolla perusopetuksen aamupäivätoimintaa.

Toimi näin

Voit hakea mukaan iltapäivätoimintaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja palauttamalla sen omaan kouluun. Lomakkeen löydät kunnan verkkosivuilta Opetus ja koulutus-sivuilta. Ensimmäiselle luokalle tulevat oppilaat voidaan ilmoittaa iltapäivätoimintaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat osallistua ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaat.

Palvelu on maksullinen.

Toimintaan osallistumisesta peritään kuukausimaksu

Kuukausimaksu 80 €/kk, mikäli lapsi osallistuu toimintaan enintään 3 tuntia päivässä.

Kuukasimaksu 120 €/kk, mikäli lapsi osallistuu toimintaan yli 3 tuntia päivässä.

Maksu puolitetaan, mikäli lapsi osallistuu toimintaa alle 10 päivänä kuukaudessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 27.5.2021