suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Perusopetuksen iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunta järjestää iltapäivätoimintaa Kirkonkylän ja Kintauden kouluilla lukuvuoden työpäivinä. Iltapäivätoiminta sisältää ohjattua toimintaa, ulkoilua ja mahdollisuuden läksyjen tekoon.

Oppilaille tarjotaan välipala iltapäivätoiminnassa.

Lisätietoja toiminnan sisällöstä sekä ajankohtaisista asioista koulujen peda.net –sivuilta.

Huom! Kunta ei järjestä kuljetusta koulusta iltapäivätoimi ...

Toimi näin

Voit hakea mukaan iltapäivätoimintaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja palauttamalla sen omaan kouluun. Lomakkeen löydät kunnan verkkosivuilta Opetus ja koulutus-sivuilta. Ensimmäiselle luokalle tulevat oppilaat voidaan ilmoittaa iltapäivätoimintaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat osallistua ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaat.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Petäjäveden kunta

Palvelusta vastaa

Petäjäveden kunta
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 1.12.2023