suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joroisten kunta

Perusopetuksen iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Joroinen
  • Julkinen palvelu

Joroisten kunta järjestää iltapäivätoimintaa Kuvansin ja Joroisten yhtenäiskoulun yhteydessä. Toimintaan voivat osallistua 1.-2. lk oppilaat sekä 3.-6. luokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Toimintaa järjestetään arkipäivisin klo 13-17 välisenä aikana.

Iltapäivätoiminnassa lapsilla on mahdollisuus ulkoiluun, liikuntaan, lepoon, kotitehtävien tekemiseen ja erilaisiin harrastuksiin. Lisäksi to ...

Toimi näin

Iltapäivätoimintaa ilmoittaudutaan Wilma oppilashallinto-ohjelman www-liittymän kautta.

Ilmoittautumisaika on yleensä alkavaa lukuvuotta edeltävänä keväänä. Kesken lukuvuodenkin voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä suoraan iltapäivätoiminnan vastaavaan ohjaajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Iltapäivätoimintaryhmä voidaan käynnistää taajamissa, mikäli ryhmään ilmoittautuu ja todellisuudessa aloittaa pääsääntöisesti vähintään 10 koululaista ja haja-asutus alueen kylillä, mikäli ryhmään ilmoittautuu ja todellisuudessa aloittaa pääsääntöisesti vähintään 6 koululaista (siv.yht.laut. 27.10.2009 § 85).

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Joroisten kunta

Palvelusta vastaa

Joroisten kunta
Tekstistä vastaa: Joroisten kunta
Päivitetty: 1.2.2022