suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Virolahden kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Iltapäivätoimintaa järjestetään 1.-2. luokkien oppilaille sekä erityistä tukea saaville oppilaille. Toimintaa järjestetään koulujen tiloissa ja ohjaajina toimivat koulunkäyntiavustajat. Toiminta-aika on pääasiallisesti klo 12 -16 välisenä aikana ja se on maksullista.

Toimintaa järjestetään seuraavilla kouluilla:

Virolahdella: Klamilan koulu ja Virojoen koulu

Miehikkälässä: Kirkonkylän koulu ja Suur-Miehikkälän koulu

Toimi näin

Perusopetuksen iltapäivätoimintaan haetaan maaliskuun loppuun mennessä. Lomakkeita saa mm. kouluilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Virolahden ja Miehikkälän kunnissa iltapäiväkerhomaksu on 90 €/kk. Mikäli oppilas osallistuu toimintaan enintään 10 pv/kk, maksu on puolet kuukausimaksusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVirolahden kunta
Palvelusta vastaaVirolahden kunta
Alue Miehikkälä, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Virolahden kunta
Päivitetty: 4.3.2021