suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaalan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Vaala
  • Julkinen palvelu

Vaalan kunta järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa Vaalassa. Toimintaa tarjotaan kaikille 1. ja 2. vuosiluokan ja erityisen tuen oppilaille iltapäivällä 3 tuntia koulun päättymisen jälkeen (klo 13-16). Aamupäivätoimintaa järjestetään vain erityisperustein erillisen hakemuksen perusteella. Toiminnan järjestelyistä vastaa Vaalan yhtenäiskoulu.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Palvelun toteuttaa

Vaalan kunta

Palvelusta vastaa

Vaalan kunta
Tekstistä vastaa: Vaalan kunta
Päivitetty: 6.2.2020