suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Urjalan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Urjala
  • Julkinen palvelu

Urjalan kunta järjestää perusopetuslain mukaista aamu- ja iltapäivätoimintaa Aseman koululla ja Urjalan yhtenäiskoululla. Toiminta on tarkoitettu 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien osalta oppilaille, joilla on perusopetuslain mukainen päätös erityisestä tuen tarpeesta. Toimintaan otetaan mukaan myös esioppilaita. Toimintaa järjestetään koulun toiminta-aikana arkipäivisin maanantaista perjantaihin, ja aukioloaika muotoutuu lukuvuosittain tarveharkinnan perusteella.

Aamu- ja iltapäivätoiminta tarjoaa koululaiselle turvallisen ja mukavan paikan viettää vapaa-aikaa sekä vähentää lapsen yksinäisiä hetkiä vanhempien ollessa töissä. Toiminnassa on sekä vapaata leikkiä, lepoa sekä ohjattua toimintaa. Toimintaa ohjaavat valtakunnalliset opetushallituksen perusteet ja kuntakohtainen suunnitelma (aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnitelma). Lisäksi molemmissa toimipaikoissa on oma toimintasuunnitelma sekä päivärytmi.

Toimi näin

Toimintaan haetaan kirjallisesti helmikuun aikana. Toimintapaikkaa voi hakea myös kesken toimintakauden. Hakulomakkeita saa toimipaikoista, päiväkodista sekä kunnan kotisivuilta. Toiminnasta peritään kuukausimaksu.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Toiminta on tarkoitettu 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien osalta oppilaille, joilla on perusopetuslain mukainen päätös erityisestä tuen tarpeesta. Toimintaan otetaan mukaan myös esioppilaita.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUrjalan kunta
Palvelusta vastaaUrjalan kunta
Alue Urjala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Urjalan kunta
Päivitetty: 15.5.2020