suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ulvilan kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Ulvila
  • Julkinen palvelu

Koululaisten ohjattu iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille sekä niille 1.-9.-luokan oppilaille, joilla on erityisen tuen päätös. Lisäksi Kaasmarkun ja Koskin koulun yhteydessä 1.-2. luokkalaiset voivat osallistua iltapäivätoiminnan lisäksi myös aamutoimintaan. Perusopetuksen iltapäivätoiminnan tavoitteena on turvallisen ja lapsen kasvua tukevan vapaa-ajantoiminnan tarjoaminen koululaiselle. Toiminta on perusopetuslain mukaista toimintaa ja sitä ohjaavat Opetushallituksen laatimat perusteet sekä Ulvilan kaupungin iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma. Toiminta järjestetään joko koulussa tai koulun välittömässä läheisyydessä. Lapsille tarjotaan iltapäivätoiminnassa välipala. Päivittäinen ohjelma sisältää valvottua ulkoilua, liikuntaa, leikkiä, askartelua, läksyjen tekoa ja lepoa. Toiminnalla pyritään vähentämään lasten yksinäistä aikaa ilman turvallisen aikuisen läsnäoloa sekä ohjata lasta aktiiviseen, terveelliseen ja kestävään elämäntapaan. Ohjaajina toimivat lasten ja nuorten ohjaamiseen koulutuksen saaneet ammattilaiset. Toiminta alkaa syyslukukauden alkaessa, jolloin vanhemmat ilmoittavat ohjaajille tarkemmin lapsensa toimintaan osallistumisen ajat.

Toimi näin

Haku iltapäivätoimintaan toteutetaan lukuvuosittain.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille sekä 1.-9. -luokkien erityisen tuen oppilaille. Iltapäivätoimintaan valitaan määräaikana hakeneista ensisijaisesti 1.- luokkalaiset. Paikoista 20 % on varattu 2. luokkalaisille. Mikäli ilmoittautumisia on enemmän, kuin toimintaan voidaan ottaa, suoritetaan valinta arpomalla. Mahdollisia vapaaksi jääneitä paikkoja voi hakea myös myöhemmin.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUlvilan kaupunki
Palvelusta vastaaUlvilan kaupunki
Alue Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ulvilan kaupunki
Päivitetty: 1.4.2021