suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Toholammin kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Toholampi
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminnalla pyritään vähentämään lasten yksinäistä aikaa ilman turvallisen aikuisen läsnäoloa ennen ja jälkeen koulupäivän. Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään 1. ja 2. luokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien osalta oppilaille, joilla on päätös erityisestä tuesta. Aamu- ja iltapäivätoimintaa on tarjolla koulujen arkityöpäivinä urheiluhallilla.

Toimi näin

Sivistystoimisto tiedottaa 1. ja 2. luokalle siirtyvien oppilaiden huoltajia aamu- ja iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta Wilma-viestillä. Huoltajat ilmoittavat lapsensa aamu- ja iltapäivätoimintaan tulevalle lukuvuodelle Wilman kautta.

Ilmoittautumisaika on yleensä maaliskuussa.

Jos et saa viestiä maaliskuun loppuun mennessä tai tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä sivistystoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Toholammin kunta

Palvelusta vastaa

Toholammin kunta
Tekstistä vastaa: Toholammin kunta
Päivitetty: 4.1.2023