suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminta (APIP) tarjoaa 1. - 2.-luokkalaisille sekä erityistä tukea tarvitseville lapsille aina 9. luokkaan saakka turvallista, monipuolista ja virkistävää toimintaa, mikä tukee lapsen vapaa-ajan käyttöä.

Toiminnan tarkoituksena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä, luoda perustaa hyville vapaa-ajanviettotavoille ja auttaa perheitä kasvatustehtävän toteuttamisessa. Lisäksi toimi ...

Toimi näin

Täytä aamu- ja iltapäivätoiminnan hakemus, voit palauttaa sen varhaiskasvatuksen toimistoon jo kevään tai kesän aikana. Sopimuslomakkeet palautetaan syksyllä toiminnan alettua. Sopimuksella vahvistat varaamasi päivät (alle tai yli 10 pv/kk). Jokaiselle lukuvuodelle haetaan erikseen aamu- ja iltapäivätoimintaa.

Lomakkeet löydät perusopetuksen kotisivuilta. Lomakkeita saa myös aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajilta sekä varhaiskasvatuksen toimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Tohmajärven kunta

Palvelusta vastaa

Tohmajärven kunta
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 19.10.2021