suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikalatvan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Siikalatva
  • Julkinen palvelu

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta tarjoaa virikkeellistä ja turvallista toimintaa lapsille ennen koulupäivää ja sen jälkeen.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on

• tukea kodin ja koulun kasvatustyötä

• tukea lapsen tunne-elämän kehitystä ja eettistä kasvua

• edistää lasten hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa

• ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja lisätä osallisuu ...

Toimi näin

Siikalatvan kunnassa aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään aamuisin klo 7.00 lähtien koulun alkuun saakka ja iltapäivisin koulun päättymisen jälkeen klo 16.30 saakka.

Toimintamaksu on 100 €/kk.

Mikäli lapsi on mukana toiminnassa 10 pv tai alle/kk, on maksu 5 €/pv.

Lisätietoja aamu- ja iltapäivätoiminnasta voit kysyä ohjaajilta, kehitysrehtorilta tai koulutoimistosta.

Toimita aamu- ja iltapäivätoiminnan hakemus sekä esitietolomake koululle tai koulutoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Perusopetuslain mukainen koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien erityisopetukseen otetuille tai siirretyille oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Palvelun toteuttaa

Siikalatvan kunta

Palvelusta vastaa

Siikalatvan kunta
Tekstistä vastaa: Siikalatvan kunta
Päivitetty: 20.12.2022