suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Voit hakea lapsellesi aamu- ja iltapäivätoimintaa erillisellä lomakkeella toukokuun loppuun mennessä. Hakemuslomakkeita saa koululta tai voit tulostaa sen kunnan verkkosivuilta. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat osallistua ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat ja kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaat. Siikajoen kunnassa aamu- ja iltapäivätoimintaan ovat oikeutettuja osallist ...

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan voit ilmoittautua keväällä toukokuun loppuun mennessä. Hakulomakkeita saa kouluilta tai voit tulostaa kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Siikajoen kunnassa aamu- ja iltapäivätoimintaan ovat oikeutettuja osallistumaan myös esiopetuksen oppilaat.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Siikajoen kunta

Palvelusta vastaa

Siikajoen kunta
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 22.2.2023