suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Voit hakea lapsellesi aamu- ja iltapäivätoimintaa erillisellä lomakkeella toukokuun loppuun mennessä. Hakemuslomakkeita saa koululta tai voit tulostaa sen kunnan verkkosivuilta. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat osallistua ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat ja kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaat. Siikajoen kunnassa aamu- ja iltapäivätoimintaan ovat oikeutettuja osallistumaan myös esiopetuksen oppilaat.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään kaikilla kunnan kouluilla, mikäli ryhmään tulee tarpeeksi lapsia. Toiminnasta vastaavat koulunkäyntiavustajat.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan voit ilmoittautua keväällä toukokuun loppuun mennessä. Hakulomakkeita saa kouluilta tai voit tulostaa sen kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Siikajoen kunnassa aamu- ja iltapäivätoimintaan ovat oikeutettuja osallistumaan myös esiopetuksen oppilaat.

Palvelu on maksullinen.

Voit hakea maksualennusta tai vapautusta erillisellä lomakkeella perustelluista syistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiikajoen kunta
Palvelusta vastaaSiikajoen kunta
Alue Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 1.6.2021