suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sievin kunta

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Sievi
  • Julkinen palvelu

Ensisijaisesti toimintaa järjestetään 1 – 2 -luokkien oppilaille sekä 3 – 9 vuosiluokilla oleville erityisopetuksen oppilaille. Toiminnan järjestämisestä vastaa Sievissä koululautakunta perusopetuslain säännösten mukaan. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää, jos ryhmään tulee vähintään viisi oppilasta.

Työvoimaresurssista johtuen, voidaan pienillä kyläkouluilla perustaa pääsääntöisesti vain iltapäiväryhmiä.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoiminnan hakuaika on toukokuussa. Hakeminen tapahtuu Wilman kautta kohdassa Hakemukset ja päätökset.

Hakijoille tiedotetaan aloittavista toimintaryhmistä ja mikäli toiminta ei toteudu lähikoululla.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Toiminta-ajat: aamulla klo 6.30 – koulun alku ja iltapäivällä koulun päättyminen – klo 16.30 saakka.

Aamu- ja iltapäivätoimintaan ei kuulu koulukuljetusetua.

Oppilaille tarjotaan iltapäivisin välipala.

Kun lapsi on ilmoitettu toimintaan, on se samalla sitoumus tietylle ajalle, joka pätevästä syystä voidaan keskeyttää (äitiysloma, työttömyys tai muu hyväksyttävä syy).

Palvelu on maksullinen.

Koululautakunta on 23.4.2020 § 17 vahvistanut osallistumismaksut 1.8.2020 alkaen toistaiseksi: Aamupäivätoiminta 50 euroa, iltapäivätoiminta 85 euroa, aamu- ja iltapäivätoiminta 125 euroa.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSievin kunta
Palvelusta vastaaSievin kunta
Alue Sievi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sievin kunta
Päivitetty: 25.6.2020