suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat osallistua ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaat, kunnan päättämässä laajuudessa. Toimintaa ohjaa kasvatus- ja opetuslautakunnan hyväksymä toimintasuunnitelma. Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Iltapäivätoimintaa tarjotaan Seinäjoella alakoulujen yhteydessä arkikoulupäivinä klo 12.00-16.00 välisenä aikana. Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Lisätietoa Seinäjoen kaupungin järjestämästä aamu- ja iltapäivätoiminnasta löytyy www.seinajoki.fi/iptoiminta

Toimi näin

Iltapäivätoimintapaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella lukuvuosi kerrallaan. Mikäli toimintapaikkaa kohden tulee enemmän hakemuksia kuin on tarjota paikkoja, lapsia valittaessa etusijalla ovat ykkösluokan oppilaat sekä erityistä tukea tarvitsevat oppilaat. Hakuajan jälkeen saapuneet hakemukset huomioidaan, mikäli ryhmässä on tilaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Iltapäivätoiminta ei ole subjektiivinen oikeus.

Palvelu on maksullinen.

Toiminnasta peritään kuukausittaista toimintamaksua, sisältäen välipalan. Toimintamaksu peritään jokaiselta kuukaudelta, jona lapsi osallistuu iltapäivätoimintaa. Laskutus aktivoituu sitovasti ilmoitetun aloituskuukauden mukaan. Toiminta on maksutonta ainoastaan niillä lapsilla, joilla on kehitysvammalakiin perustuvassa erityishuolto-ohjelmassa määritelty maksuttomuus. Perustelluista syistä maksuun voidaan hakea huojennusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 3.12.2019