suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sallan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Salla
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminnassa lapselle tarjotaan turvallinen kasvuympäristö ennen ja jälkeen koulupäivän. Aamupäivätoimintaa järjestetään tarpeen mukaan ja iltapäivätoimintaa joka koulupäivä klo 16.30 asti. Aamulla oppilaille tarjotaan aamupala ja iltapäivällä välipala.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään perusopetuksen tiloissa Koulukeskuksessa. Koordinaattorina toimii Kirkonkylän koulun joh ...

Toimi näin

Hakemukset tulee tehdä kirjallisina.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelun piiriin kuuluvat kaikki ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityisopetukseen otetut oppilaat.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Sallan kunta

Palvelusta vastaa

Sallan kunta
Tekstistä vastaa: Sallan kunta
Päivitetty: 9.12.2022