suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Saarijärven kaupunki

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Saarijärvi
  • Julkinen palvelu

Alue

Saarijärvi
Palvelun kieli: suomi

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat osallistua 1. luokan oppilaat ja erityisoppilaat. 2. luokan oppilaaat voivat osallistua iltapäivätoimintaa.


Toimi näin

Tee sähköinen hakemus (eDaisy-palvelu). Hakuaika koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan on viikoilla 10-11. Tulotietoja ei tarvitse toimittaa, maksu on kiinteä kuukausimaksu (enintään 3 h, 3-4 h, yli 4 h/pv).


Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Aamu- ja iltapäivätoimintaan voi osallistua lapsi, jonka vanhemmat ovat töissä tai opiskelevat. Ensimmäisen luokan oppilaille on sekä aamu- että iltapäivätoimintaa, toisen luokan oppilas voi osallistua iltapäivätoimintaan.

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.


Palvelun toteuttaa: 
Saarijärven kaupunki