suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhtään kunta

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Pyhtää
  • Julkinen palvelu

Perusopetuslain mukaisen aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on antaa tuttu ja turvallinen paikka viettää koulutyön jälkeistä aikaa ja osallistua aikuisen ohjauksessa monipuoliseen ja virkistävään toimintaan lepoa unohtamatta. Toiminnan tarkoituksena on mm. ehkäistä riskitekijöitä, jotka liittyvät lapsen valvomattomaan ajankäyttöön ja yksinoloon, edistää lasten hyvinvointia ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä, tukea koulun ja kodin kasvatustyötä ja lapsen tunne-elämän kehitystä ja eettistä kasvua. Toiminnan sisällöissä kiinnitetään erityisesti huomiota leikkiin, luovaan toimintaan ja myönteisiin elämyksiin.

Toimi näin

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminaan haetaan sähköisesti Primus kouluhallintojärjestelmän Wilma-verkkoliittymällä huoltajien jo käytössä olevien tunnusten avulla. Mikäli huoltajalla ei ole käytössä Wilma-tunnuksia, ne tulee pyytää koululta.

Kenelle ja millä ehdoin

Koululaisten aamutoimintaa tarjotaan vain sitä tarvitseville ensimmäisen luokan oppilaille kaikilla kouluilla silloin kun ryhmän koko on vähintään kymmenen lasta. Toimintaa tarjotaan kaikkina koulun työsuunnitelmaan kuuluvina tavallisina työpäivinä poislukien joulu- ja kevättodistusten jakopäivät ja ne päivät (kaksi) jolloin ohjaajilla on esim. koulutusta. Toiminta-aika on päivittäin klo 6.30 alkaen.

Iltapäivätoimintaa järjestetään kaikkien koulujen yhteydessä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille, mikäli osallistumisensa vahvistaneita lapsia on vähintään 10 toiminnan alkaessa. Erityistä tukea tarvitseva lapsi on kahden paikalla. Jos oppilasmäärä laskee alle 8 voidaan koko ryhmä irtisanoa. Toimintaa tarjotaan kaikkina koulun työsuunnitelmaan kuuluvina tavallisina työpäivinä poislukien joulu- ja kevättodistusten jakopäivät ja ne päivät (kaksi) jolloin ohjaajilla on esim. koulutusta. Huutjärven koulun toiminta-aika on päivittäin klo 12.15-16.30 välisenä aikana.

Palvelu on maksullinen.

Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistumisesta peritään lautakunnan hyväksymä asiakasmaksu. Ajankohtaiset hinnat voi tarkistaa koululta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPyhtään kunta
Palvelusta vastaaPyhtään kunta
Alue Pyhtää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pyhtään kunta
Päivitetty: 6.4.2022