suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhännän kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Pyhäntä
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjotaan 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä erityisen tuen oppilaille. Palvelua haet sähköisesti sovelluksessa, jonne huoltajana pääset kirjautumaan vahvalla tunnistautumisella (omilla pankkitunnuksilla tai sinulle luodulla käyttäjätunnuksella). Sovelluksessa teet päiväkohtaisen hoitoaikavarauksen yleensä kuukauden ajalle. Palvelusta peritään kuukausimaksu varattujen ...

Toimi näin

Sinun tulee jättää palveluhakemus sähköisesti ja päätöksen palvelun myöntämisestä saat sähköisessä muodossa. Hoitoaikavarauksen aamu- ja iltapäivätoimintaan teet sähköisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Pyhännän kunta

Palvelusta vastaa

Pyhännän kunta
Tekstistä vastaa: Pyhännän kunta
Päivitetty: 28.7.2021