suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhännän kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Pyhäntä
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjotaan 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä erityisen tuen oppilaille. Palvelua haet sähköisesti sovelluksessa, jonne huoltajana pääset kirjautumaan vahvalla tunnistautumisella (omilla pankkitunnuksilla tai sinulle luodulla käyttäjätunnuksella). Sovelluksessa teet päiväkohtaisen hoitoaikavarauksen yleensä kuukauden ajalle. Palvelusta peritään kuukausimaksu varattujen tuntien mukaan sekä mahdollinen lisämaksu toteutuneiden tuntien ylittäessä varauksen.

Toimi näin

Sinun tulee jättää palveluhakemus sähköisesti ja päätöksen palvelun myöntämisestä saat sähköisessä muodossa. Hoitoaikavarauksen aamu- ja iltapäivätoimintaan teet sähköisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Pyhännällä aamu- ja iltapäivätoiminnan maksu määräytyy varatun tuntimäärän mukaan. Lisätietoja maksun määräytymisestä on Pyhännän kunnan nettisivulla.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPyhännän kunta
Palvelusta vastaaPyhännän kunta
Alue Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pyhännän kunta
Päivitetty: 28.7.2021