suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarkoituksena on lyhentää lapsen yksinäistä aikaa ilman aikuista. Toiminnassa lapsi saa viettää aamut sekä iltapäivät monipuolisen ohjelman ja turvallisen aikuisen seurassa leikkien ja leväten. Aamu- ja iltapäivätoiminta on kuitenkin lasten vapaa-aikaa, joten se pyritään pitämään mahdollisimman rentona.

Toiminta on tarkoitettu esikoululaisille ja 1-2 luokan oppilaille sekä kaikkien ikäluokkien erityisoppilaille. Aamutoiminnassa lapsille on monipuolinen aamupala sekä iltapäivätoiminnassa on tarjolla ravinteikas välipala.

Toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ulkoiluun, askarteluun, liikuntaan, kotiläksyjen tekoon sekä lepoon. Toimintaan kuuluu myös ohjattua toimintaa, joka tukee lapsen kehitystä ja antaa puitteet luoda hyviä suhteita muihin toiminnan lapsiin.

Iltapäivätoimintaa pyritään järjestämään molemmilla Punkalaitumen alakouluilla. Toiminta toteutuu molemmilla kouluilla, mikäli toimintaan on ilmoittautunut vähintään viisi lasta. Kunta ei järjestä kuljetuksia aamutoimintaan eikä iltapäivätoiminnasta kotiin.

Punkalaitumella aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajina toimivat koulunkäynnin ohjaajat.

Punkalaitumella esiopetusta järjestetään alakouluissa, joten esikoulupäivän jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina pääasiassa iltapäiväkerhoihin.

Esikoululaiset ovat kuitenkin lukuvuotensa aikana edelleen varhaiskasvatusoikeuden piirissä 31.7. saakka. Edellä mainitusta syytä huoltajilla on mahdollisuus hakea heille päivähoitopaikkaa kouluilla järjestettävän aamu- ja iltapäivätoiminnan asemesta. Sama koskee koulujen loma-aikoja. Hakemukset löytyvät varhaiskasvatuksen sivuilta ja lisätietoja antaa päivähoidon johtaja.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan sitovalla hakemuksella, jossa ilmoitetaan hoitoajan tarve. Hakemuksia saa aamu- ja iltapäivätoiminnankoordinaattorilta, kunnan verkkosivuilta sekä hakemuksia lähetetään toimintaa edeltävänä keväänä perheisiin.

Toimintaan haetaan toukokuussa, koko seuraavaksi lukuvuodeksi. Toimintaan voi hakea myös kesken toimintakauden, ja mukaan pääsee, jos toiminnassa on vielä vapaita paikkoja jäljellä.

Aamu- ja iltapäivätoiminnasta peritään erillinen maksu, joka määräytyy lapsen hoitoaikaperusteisen maksumääräyksen mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Toiminta on tarkoitettu kaikille esikoululaisille, 1-2 luokkalaisille sekä kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPunkalaitumen kunta
Palvelusta vastaaPunkalaitumen kunta
Alue Punkalaidun
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 25.8.2020