suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarkoituksena on lyhentää lapsen yksinäistä aikaa ilman aikuista. Toiminnassa lapsi saa viettää aamut sekä iltapäivät monipuolisen ohjelman ja turvallisen aikuisen seurassa leikkien ja leväten. Aamu- ja iltapäivätoiminta on kuitenkin lasten vapaa-aikaa, joten se pyritään pitämään mahdollisimman rentona.

Toiminta on tarkoitettu esikoululaisille ja 1-2 luokan oppilaille ...

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan sitovalla hakemuksella, jossa ilmoitetaan hoitoajan tarve. Hakemuksia saa aamu- ja iltapäivätoiminnankoordinaattorilta, kunnan verkkosivuilta sekä hakemuksia lähetetään toimintaa edeltävänä keväänä perheisiin.

Toimintaan haetaan toukokuussa, koko seuraavaksi lukuvuodeksi. Toimintaan voi hakea myös kesken toimintakauden, ja mukaan pääsee, jos toiminnassa on vielä vapaita paikkoja jäljellä.

Aamu- ja iltapäivätoiminnasta peritään erillinen maksu, joka määräytyy lapsen hoitoaikaperusteisen maksumääräyksen mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Toiminta on tarkoitettu kaikille esikoululaisille, 1-2 luokkalaisille sekä kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Punkalaitumen kunta

Palvelusta vastaa

Punkalaitumen kunta
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 17.8.2022