suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pertunmaan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Pertunmaa
  • Julkinen palvelu

Pertunmaan kunnassa iltapäivätoimintaa järjestetään kunnan molemmilla peruskouluilla: Kuortin koululla ja Pertunmaan yhtenäiskoululla. Toiminnan ohjaajina toimivat pääasiassa koulujen koulunkäyntiavustajat. Tällä hetkellä kunnassa ei ole aamupäivätoimintaa.

Iltapäivätoiminnan tarkoituksena on antaa lapsille mahdollisuus viettää monipuolista ja turvallista iltapäivää ohjatun toiminnan parissa. Ilt ...

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan kevättalvella erillisellä hakulomakkeella, joita saa kunnan kotisivulta, koulutoimistosta ja kouluilta. Hakukaavakkeessa ilmoitetaan pääasiallinen toiminnan tarve. Kaavake palautetaan koulutoimistoon.

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Huoltajille lähetetään kesällä päätös toimintaan hyväksymisestä ja sen liitteenä lomake, jolla huoltaja vahvistaa tai peruu lapsensa iltapäivätoimintaan osallistumisen sekä esitietolomakke, jolla huoltaja antaa luottamuksellisia tietoja lapsestaan iltapäivätoiminnan ohjaajia varten.

Iltapäivätoimintaan voi hakea myös muulloin ennen koulun alkua tai lukuvuoden aikana. Haussa käytetään samaa lukuvuosikoihtaista lomaketta, jolla paikkaa haetaan varsinaisessa haussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Palvelun toteuttaa

Pertunmaan kunta

Palvelusta vastaa

Pertunmaan kunta
Tekstistä vastaa: Pertunmaan kunta
Päivitetty: 17.2.2020