suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Nurmes järjestää iltapäivätoimintaa Porokylän ja Kirkkokadun kouluissa sekä aamu- ja iltapäivätoimintaa Valtimon koulussa vuoden jokaisena koulupäivänä.

Toimintaa tarjotaan kaikille kaupungin perusopetuksen 1.-2. luokkien oppilaille ja luokkamuotoiseen erityisopetukseen otetuille 3.-9. luokkien oppilaille. Mahdollisesti vanhempien erityistoiveiden mukaisesti myös 3. luokan oppilaille, jos kerhoissa on tilaa. Nämä 3. luokkalaiset eivät kuitenkaan ole valtionosuuteen oikeutettuja.

Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista eikä iltapäivätoimintaan järjestetä oppilaskuljetuksia.

Toiminnasta tiedotetaan kirjeellä koulutulokkaille sekä syksyllä paikallislehdessä ja kunnan nettisivuilla.

Toimi näin

Voit ilmoittautua lomakkeella, jonka saat hyvinvointipalvelukeskuksesta, kouluilta tai kerhoista. Voit myös tulostaa lomakkeen Nurmeksen kaupungin nettisivuilta tai voit täyttää sen myös Wilman kautta. Palauta lomake Kirkkokadun koululle, Porokylän koululle tai Valtimon koululle.

Ilmoittautumisen yhteydessä sinulta tiedustellaan viikonpäivät ja kellonajat, jolloin lapsesi osallistuu toimintaan.

Voit hakea toimintaan läpi lukuvuoden.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Iltapäivätoiminnan osallistumismaksu on 3 € (4 € 1.8.2020 alkaen)/ kerhopäivä. Maksut laskutetaan kuukausittain jälkikäteen osallistumispäivien mukaan. Maksuvapautus on mahdollista saada taloudellisin perustein.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNurmeksen kaupunki
Palvelusta vastaaNurmeksen kaupunki
Alue Nurmes
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 4.1.2022