suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Nurmes järjestää iltapäivätoimintaa Porokylän ja Kirkkokadun kouluissa sekä aamu- ja iltapäivätoimintaa Valtimon koulussa vuoden jokaisena koulupäivänä.

Toimintaa tarjotaan kaikille kaupungin perusopetuksen 1.-2. luokkien oppilaille ja luokkamuotoiseen erityisopetukseen otetuille 3.-9. luokkien oppilaille. Mahdollisesti vanhempien erityistoiveiden mukaisesti myös 3. luokan oppilaille, jos kerhoiss ...

Toimi näin

Voit ilmoittautua lomakkeella, jonka saat hyvinvointipalvelukeskuksesta, kouluilta tai kerhoista. Voit myös tulostaa lomakkeen Nurmeksen kaupungin nettisivuilta tai voit täyttää sen myös Wilman kautta. Palauta lomake Kirkkokadun koululle, Porokylän koululle tai Valtimon koululle.

Ilmoittautumisen yhteydessä sinulta tiedustellaan viikonpäivät ja kellonajat, jolloin lapsesi osallistuu toimintaan.

Voit hakea toimintaan läpi lukuvuoden.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Nurmeksen kaupunki

Palvelusta vastaa

Nurmeksen kaupunki
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 14.2.2023