suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

 • Palvelu
 • Naantali
 • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminta tarjoaa lapsille turvallista ja virikkeellistä toimintaa koulutetun henkilöstön valvonnassa. Toiminta on maksullista ja sisältää ohjatun toiminnan lisäksi iltapäivällä tarjottavan välipalan. Lapset ovat vakuutettuja.

Naantali järjestää perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaa 1. ja 2. -luokkalaisille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Naantalin aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintapaikkoja ovat:

 • Karvetin monitoimitalo (Karvetin koulun oppilaat)
 • Kensu eli Merimaskun nuorisotalo (Merimaskun koulun oppilaat)
 • Kultarannan koulu
 • Kuparivuoren koulu
 • Lietsalan koulu
 • Rymättylän koulu
 • Taimon koulu
 • Velkuan koulu

Toimi näin

Hae syksyllä alkavan lukuvuoden aamu- ja iltapäivätoimintaan maaliskuussa sähköisesti Wilman kautta. Määräaikaan mennessä tulleet hakemukset ovat etusijalla paikkoja jaettaessa.

Saat myönnetystä aamu- ja iltapäivätoimintapaikasta kirjeen kotiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Naantali järjestää perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaa 1. ja 2. -luokkalaisille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

1) aamupäivätoiminta (klo 7.30 - 10.00) 33 €/kk

2) iltapäivätoiminta (klo 12 - 16) 88 €/kk

3) iltapäivätoiminta (klo 12 - 17) 110 €/kk

4) aamu- ja iltapäivätoiminta (klo 7.30 - 15.00) 105 €/kk

5) aamu- ja iltapäivätoiminta (klo 7.30 - 17.00) 132 €/kk

Puolet maksusta: elokuussa, tai jos lapsi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena. Ei maksua: jos lapsen sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kalenterikuukauden (lääkärintodistus).

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 24.9.2020