suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maskun kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Masku
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatus- ja opetuslautakunta järjestää koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa.

Kerhotoiminta on tarkoitettu 1. luokan aloittaville ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille. 2. luokkalaisia otetaan mukaan, jos ryhmässä on tilaa.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään Seikelän, Tammenahjon, Lemun ja Askaisten kouluilla, sekä keskustan alueella Pääskyrinteen päiväkodissa (aamutoiminta) .

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan erillisellä hakukaavakkeella, joita on saatavilla toimintapaikoista ja varhaiskasvatus- ja opetustoimistosta.

Toimi näin

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan keväällä erikseen ilmoitettuna ajankohtana paperilomakkeella. Lomake palautetaan Varhaiskasvatus- ja opetustoimistoon (Hallintotie 2). Toimintaan voi hakea myös lukuvuoden aikana ja ryhmään voidaan ottaa, mikäli siinä on tilaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Kerhotoiminta on tarkoitettu 1. luokan aloittaville ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille. 2. luokkalaisia otetaan mukaan, jos ryhmässä on tilaa.

Maskussa aamu- ja iltapäivätoiminnalle on määritelty seuraavat maksut:

Aamu- ja iltapäivätoiminta enintään 3h/pv 80€

Aamu- ja iltapäivätoiminta enintään 4h/pv 120€

Aamu- ja iltapäivätoiminta yli 4h/pv 140€

Aamupäivätoiminta max 5x/kk 10€/kerta

Iltapäivätoiminta max 5x/vk 10€/kerta

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaskun kunta
Palvelusta vastaaMaskun kunta
Alue Masku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Maskun kunta
Päivitetty: 15.11.2021