suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Marttilan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Marttila
  • Julkinen palvelu

Marttilan kunnan sivistyslautakunta järjestää maksullista koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa Marttilan nuorisotalo Huvilassa (aamutoiminta Marttilan koululla klo 7.00 alkaen) kaikkina koulupäivinä (paitsi joulu- ja kevätjuhlapäivinä) koulun päättymisestä klo 17.00 asti maanantaista torstaihin ja klo 16.30 asti perjantaisin.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan kirjallisesti. Hakemukset jaetaan esikoulussa 1-luokan aloittaville sekä 2-luokkalaisille ja erityisopetukseen otetuille/siirretyille oppilaille iltapäivätoiminnan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Marttilassa toiminta on tarkoitettu 1-2 -luokkalaisille sekä erityisopetukseen otetuille/siirretyille 3-5 -luokkalaisille.

Palvelu on maksullinen.

Maksuun on mahdollista hakea maksun alennusta. Tällöin tulee antaa selvitys perheen taloudellisesta tilanteesta ja toimittaa tuloselvitykset päivähoitotoimistoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMarttilan kunta
Palvelusta vastaaMarttilan kunta
Alue Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Marttilan kunta
Päivitetty: 26.5.2020