suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Marttilan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Marttila
  • Julkinen palvelu

Marttilan kunnan sivistyslautakunta järjestää maksullista koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa Marttilan nuorisotalo Huvilassa. Toimintaa järjestetään kaikkina koulupäivänä joulu- ja kevätjuhlapäiviä lukuun ottamatta.

Toimi näin

Hae aamu- ja iltapäivätoimintaan kirjallisesti. Esikoulun opettajat jakavat hakemuslomakkeet 1-luokan aloittaville ja iltapäivätoiminnan työntekijät jakavat lomakkeen 2-luokkalaisille ja erityisopetukseen otetuille/siirretyille oppilaille.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Marttilassa toiminta on tarkoitettu 1-2 -luokkalaisille sekä erityisopetukseen otetuille/siirretyille 3-5 -luokkalaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Palvelun toteuttaa

Marttilan kunta

Palvelusta vastaa

Marttilan kunta
Tekstistä vastaa: Marttilan kunta
Päivitetty: 14.2.2022