suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Lempäälä
  • Julkinen palvelu

Lempäälässä perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään kouluissa arkisin jokaisena koulupäivänä niin, että lapsi voi ennen koulun alkamista osallistua aamupäivätoimintaan kello 7 alkaen ja koulupäivän päätyttyä siirtyä välittömästi iltapäivätoimintaan, jota järjestetään kello 17 saakka. Lisätietoa Lempäälän aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmasta.

Maksuton koulukuljetusetu ...

Toimi näin

Lue lisätietoa Lempäälän kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Lempäälän kunta

Palvelusta vastaa

Lempäälän kunta
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 22.9.2023