suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Lempäälä
  • Julkinen palvelu

Lempäälässä perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään kouluissa arkisin jokaisena koulupäivänä niin, että lapsi voi ennen koulun alkamista osallistua aamupäivätoimintaan kello 7 alkaen ja koulupäivän päätyttyä siirtyä välittömästi iltapäivätoimintaan, jota järjestetään kello 17 saakka. Lisätietoa Lempäälän aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmasta.

Maksuton koulukuljetusetu ei koske aamu- ja iltapäivätoiminnan kuljetuksia. Lisätietoja lasten palveluiden palvelupäälliköltä tai aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattorilta.

Toimi näin

Lue lisätietoa Lempäälän kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Sivistyslautakunta on määrittänyt esioppilaiden aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut, jotka löytyvät aamu- ja iltapäivätoiminnan infokirjeestä. Maksut perustuvat valtakunnallisiin aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteisiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLempäälän kunta
Palvelusta vastaaLempäälän kunta
Alue Lempäälä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 14.2.2022